Kerstmarkten in Duitsland

Beieren

Weihnachtsmarkt München (Afbeelding van Stefan Schweihofer via Pixabay)

Ontdek de magische kerstmarkten van Bayern (Beieren): Ben je klaar voor een onvergetelijke kerstervaring? Laat je betoveren door de sfeervolle kerstmarkten van Beieren. Deze prachtige Duitse deelstaat, bekend om zijn schilderachtige landschappen en historische steden, biedt talloze Weihnachtsmärkte waar je kunt genieten van traditionele lekkernijen, unieke geschenken en een gezellige sfeer.

  1. Kerstmarkt in München: Begin je avontuur in München, waar de kerstmarkt op de historische Marienplatz een feest voor de zintuigen is. Dwaal langs de prachtig versierde kraampjes en geniet van de geur van geroosterde amandelen en glühwein. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de imposante Frauenkirche en de levende kerststal voor een extra feestelijke ervaring.

  2. Kerstmarkt in Nürnberg (Neurenberg): De wereldberoemde Christkindlesmarkt in Neurenberg mag je zeker niet missen. Deze historische markt, die dateert uit de 16e eeuw, biedt een breed scala aan ambachtelijke producten en lokale lekkernijen, zoals de beroemde Neurenberger Lebkuchen en Rostbratwürste.

  3. Kerstmarkt in Regensburg: Regensburg, met zijn charmante oude stad en indrukwekkende gotische kathedraal, biedt een sfeervolle achtergrond voor een van de mooiste kerstmarkten van Beieren. Slenter door de sfeervolle straatjes en ontdek unieke geschenken en lokale lekkernijen bij de vele kraampjes die verspreid staan over de stad.

  4. Kerstmarkt in Passau: De kerstmarkt in Passau, gelegen aan de samenvloeiing van de Donau, Inn en Ilz, is een waar genot voor de zintuigen. Geniet van de feestelijke sfeer en proef regionale specialiteiten zoals Glühwein en het traditionele Lebkuchen-hart. De barokke St. Stephen's Cathedral vormt het perfecte decor voor deze sfeervolle markt.

  5. Berchtesgadener Advent: Ontdek ook de schilderachtige Berchtesgadener Advent, een traditionele kerstmarkt in het Beierse stadje Berchtesgaden, gelegen in de prachtige Alpen. Deze bijzondere markt biedt een unieke sfeer dankzij de historische omgeving en de spectaculaire bergachtige achtergrond. Wandel langs de kraampjes met handgemaakte producten, proef lokale specialiteiten en geniet van de geur van versgebakken lekkernijen en glühwein. De Berchtesgadener Advent is een geweldige aanvulling op je bezoek aan de kerstmarkten van Beieren en zorgt voor een onvergetelijke ervaring.
  6. Kerstmarkt in Rothenburg ob der Tauber: Last but not least, bezoek de betoverende kerstmarkt van Rothenburg ob der Tauber, een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Duitsland. Laat je betoveren door de feestelijke verlichting, geniet van de geur van versgebakken lekkernijen en ontspan met een kop warme glühwein in deze idyllische omgeving.

De kerstmarkten van Beieren bieden een unieke en sfeervolle ervaring die je zeker in de kerstsfeer zal brengen. Plan je bezoek, dompel je onder in de festiviteiten en laat je betoveren door de magie van de Weihnachtsmärkte in deze adembenemende deelstaat.