Kerstmarkten in Duitsland

Brandenburg

Ben je klaar om de sfeer van de feestdagen te omarmen? Laat je betoveren door de charmante kerstmarkten van Brandenburg, de deelstaat die Berlijn omringt en bekend staat om zijn pittoreske steden en historische bezienswaardigheden. Geniet van de Weihnachtsmärkte waar je kunt smullen van traditionele lekkernijen, unieke geschenken kunt vinden en kunt genieten van een gezellige sfeer.

  1. Kerstmarkt in Potsdam: Begin je avontuur in Potsdam, waar de historische stad een prachtig decor biedt voor een sfeervolle kerstmarkt. Wandel langs de kraampjes op de Luisenplatz en de Brandenburger Straße en geniet van de geur van geroosterde amandelen, glühwein en versgebakken lebkuchen.

  2. Kerstmarkt in Cottbus: Bezoek de kerstmarkt in Cottbus, gelegen in het zuidoosten van Brandenburg. Deze sfeervolle markt wordt gehouden in het historische stadscentrum en biedt een verscheidenheid aan ambachtelijke producten en lokale specialiteiten. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de indrukwekkende St. Nikolai kerk in het hart van de stad.

  3. Kerstmarkt in Brandenburg an der Havel: Ontdek de charmante kerstmarkt in Brandenburg an der Havel, een stad met een rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Slenter langs de sfeervolle kraampjes op de Neustädtischer Markt en bewonder de historische gebouwen die deze markt omringen.

  4. Kerstmarkt in Rheinsberg: De kerstmarkt in Rheinsberg, een pittoresk stadje in het noorden van Brandenburg, biedt een gezellige en intieme sfeer. Het idyllische Rheinsberger Schloss vormt het perfecte decor voor deze betoverende markt, waar je kunt genieten van traditionele lekkernijen en unieke geschenken kunt vinden.

  5. Romantische kerstmarkt op Schloss & Gut Liebenberg: Beleef de romantische en sfeervolle kerstmarkt op Schloss & Gut Liebenberg in Löwenberger Land, die plaatsvindt tijdens alle vier adventsweekenden. Op het landgoed vind je een winkel met regionale producten en geselecteerde Duitse wijnen. Ambachtslieden presenteren hun traditionele producten in kleine houten hutten en schuren en laten je meekijken bij hun werk. In de veldstenen kerk zorgt kerstelijke orgelmuziek en gezang van regionale koren voor een sfeervolle ambiance. In het kasteelrestaurant geniet je van winterse gastronomische gerechten en wild uit het Liebenberger-woud. 's Avonds verwelkomt de kerstengel bezoekers samen met de torenblazers, terwijl de historische gebouwen worden verlicht door warme sterren, lichtslingers en fakkels.

  6. Kerstmarkt in Frankfurt (Oder): Last but not least, breng een bezoek aan de kerstmarkt in Frankfurt (Oder), gelegen aan de rivier de Oder en op een steenworp afstand van de Poolse grens. Laat je betoveren door de feestelijke verlichting, geniet van de geur van versgebakken lekkernijen en ontspan met een kop warme glühwein.

De kerstmarkten van Brandenburg bieden een authentieke en sfeervolle ervaring die je zeker in de kerststemming zal brengen. Plan je bezoek en dompel je onder in de festiviteiten van de vele Weihnachtsmärkte die deze prachtige deelstaat rijk is.