Kerstmarkten in Duitsland

Noordrijn-Westfalen

Kerstmarkt Keulen (Afbeelding van Stefan Bernsmann via Pixabay)

Ontdek de betoverende kerstmarkten van Nordrhein-Westfalen (Noordrijn-Westfalen): Als je op zoek bent naar een onvergetelijke kerstervaring, nodigen wij je uit om de magische kerstmarkten van Nordrhein-Westfalen te ontdekken. In deze deelstaat vind je enkele van de meest sfeervolle en levendige Weihnachtsmärkte van Duitsland, waar je kunt genieten van traditionele lekkernijen, unieke geschenken en een gezellige sfeer.

 1. Kerstmarkt in Aachen (Aken): De historische stad Aken biedt een sfeervolle kerstmarkt rondom het stadhuis en de Dom. Proef hier de beroemde Aachener Printen, een plaatselijke lekkernij, en geniet van het uitzicht op de prachtige vakwerkhuizen terwijl je door de smalle straatjes slentert. Ontdek meer over de kerstmarkt in Aken hier.

 2. Kerstmarkt in Bielefeld: Bielefeld biedt een traditionele kerstmarkt op het Alte Markt plein, omringd door historische gebouwen. Dwaal door de sfeervol verlichte straten en geniet van de hartelijke sfeer.

 3. Kerstmarkt in Bocholt: In Bocholt vind je een gezellige kerstmarkt op het historische marktplein, omringd door sfeervolle verlichting en prachtige oude gebouwen. Geniet van de lokale specialiteiten en de warme sfeer tijdens je bezoek.

 4. Kerstmarkt in Bochum: De kerstmarkt van Bochum in het Ruhrgebied staat bekend om zijn middeleeuwse sfeer en de historische ambachten die worden gedemonstreerd. Proef lokale lekkernijen en geniet van de bijzondere sfeer.

 5. Kerstmarkt in Bonn: De kerstmarkt in Bonn, gelegen op het Münsterplatz en omringende straten, biedt een gezellige sfeer en een uitgebreid aanbod aan kraampjes met ambachtelijke producten, eten en drinken. Geniet van de feestelijke verlichting en de prachtige historische gebouwen op de achtergrond.

 6. Kerstmarkt in Dortmund: De kerstmarkt van Dortmund in het oosten van het Ruhrgebied is een van de grootste in Duitsland en staat bekend om zijn enorme kerstboom. Laat je verrassen door de vele kraampjes en geniet van de levendige sfeer in het stadscentrum.

 7. Kerstmarkt in Düsseldorf: Vervolg je tocht naar Düsseldorf, waar de kerstmarkt zich uitstrekt over verschillende locaties in de binnenstad. Bewonder de prachtig versierde hutten en proef regionale specialiteiten zoals Reibekuchen, terwijl je geniet van de feestelijke muziek en verlichting. Ontdek meer over de kerstmarkt in Düsseldorf hier.

 8. Kerstmarkt in Emmerich am Rhein: Emmerich am Rhein biedt een gezellige kerstmarkt langs de Rijnpromenade. Geniet van het uitzicht op de rivier terwijl je door de feestelijk verlichte kraampjes slentert en lokale lekkernijen en ambachtelijke producten ontdekt.

 9. Kerstmarkt in Essen: Tenslotte is er de internationale kerstmarkt in Essen, waar je kunt kennismaken met kersttradities uit de hele wereld. Proef van Scandinavische lekkernijen, Franse gebakjes en natuurlijk de Duitse klassiekers terwijl je geniet van het uitgebreide culturele programma.

 10. Kerstmarkt in Gronau: De kerstmarkt in Gronau bij Enschede is een knusse en gastvrije ervaring, met een verscheidenheid aan kraampjes met lokale ambachten, eten en drinken. Laat je onderdompelen in de feestelijke sfeer en vind dat perfecte kerstcadeau in deze charmante stad.

 11. Kerstmarkt in Hamm: De kerstmarkt in Hamm heeft een breed scala aan kraampjes, waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en unieke geschenken in een feestelijke atmosfeer.

 12. Kerstmarkt in Kevelaer: De kerstmarkt in Kevelaer is een populaire bestemming voor bezoekers, met prachtig verlichte straten, traditionele kraampjes en een indrukwekkend programma van live muziek en entertainment. Proef lokale specialiteiten en vind unieke kerstcadeaus in deze historische bedevaartstad.

 13. Kerstmarkt in Kleve: De kerstmarkt in Kleve biedt een traditionele ervaring met prachtig verlichte straten en kraampjes vol met ambachtelijke producten en lekkernijen. Laat je betoveren door de sfeer en ontdek unieke kerstcadeaus.

 14. Kerstmarkt in Köln (Keulen): Begin je reis in Keulen, waar de indrukwekkende Dom het toneel vormt voor een van de grootste en meest geliefde kerstmarkten van de regio. Laat je betoveren door de fonkelende lichtjes, geniet van de geur van geroosterde amandelen en glühwein, en struin langs de vele kraampjes op zoek naar dat perfecte kerstcadeau. Ontdek meer over de kerstmarkten in Keulen hier.

 15. Kerstmarkt in Krefeld: Krefeld's kerstmarkt biedt een gezellige en feestelijke sfeer met een verscheidenheid aan kraampjes met eten, drinken en handgemaakte producten.

 16. Kerstmarkt in Moers: In het historische centrum van Moers vind je een sfeervolle kerstmarkt met een grote verscheidenheid aan kraampjes die lokale ambachten, eten en drinken aanbieden. Geniet van de feestelijke verlichting en de charmante setting.

 17. Kerstmarkt in Mönchengladbach: In het historische centrum van Mönchengladbach vind je een traditionele kerstmarkt met prachtige verlichting, gezellige kraampjes en een gevarieerd aanbod aan eten en drinken.

 18. Kerstmarkt in Münster: In Münster zijn er maar liefst vijf verschillende kerstmarkten verspreid over de stad, elk met zijn eigen karakter en charme. Bezoek de sprookjesachtige kerstmarkt op de binnenplaats van het Kiepenkerl standbeeld, de romantische kerstmarkt bij de St. Lamberti kerk, de middeleeuwse kerstmarkt bij het Überwasserkirche en de kerstmarkten op de Aegidiimarkt en de Domplatz. Geniet van de diversiteit aan kraampjes, eten, drinken en entertainment in deze historische stad.

 19. Kerstmarkt in Oberhausen: De kerstmarkt van Oberhausen, gelegen bij het bekende winkelcentrum Centro, biedt een magische sfeer met prachtige verlichting en een breed scala aan kraampjes. Geniet van het uitgebreide aanbod aan eten, drinken en unieke kerstcadeaus in deze levendige omgeving.

 20. Kerstmarkt in Paderborn: Paderborn heeft een sfeervolle kerstmarkt rondom de historische Dom en het stadhuis, met prachtig verlichte straten en kraampjes die lokale ambachten, eten en drinken aanbieden. Laat je onderdompelen in de feestelijke sfeer en vind dat perfecte kerstcadeau in deze charmante stad.

 21. Kerstmarkt in Recklinghausen: De kerstmarkt in Recklinghausen staat bekend om zijn prachtige kerstverlichting en gezellige sfeer. Wandel door de historische binnenstad en ontdek de vele kraampjes met traditionele ambachten, eten en drinken.

 22. Kerstmarkt in Siegen: Siegen biedt een gezellige kerstmarkt op het historische marktplein, omringd door sfeervolle verlichting en prachtige oude gebouwen. Geniet van de lokale specialiteiten en de warme sfeer tijdens je bezoek.

 23. Kerstmarkt in Solingen: De kerstmarkt in Solingen is een knusse en gastvrije ervaring, met een verscheidenheid aan kraampjes met lokale ambachten, eten en drinken. Laat je onderdompelen in de feestelijke sfeer en vind dat perfecte kerstcadeau in deze charmante stad.

 24. Kerstmarkt in Wuppertal: Wuppertal's kerstmarkt bevindt zich in het historische centrum van de stad en biedt een breed scala aan kraampjes met eten, drinken en handgemaakte producten. Geniet van de feestelijke verlichting en de gezellige sfeer terwijl je unieke kerstcadeaus ontdekt.

 25. Kerstmarkt in Xanten: De kerstmarkt in Xanten is een magische ervaring met prachtig verlichte straten, traditionele kraampjes en een sfeervolle omgeving. Ontdek lokale ambachten, eten en drinken terwijl je geniet van de feestelijke sfeer en de historische charme van deze Romeinse stad.

 26. Kerstmarkt in Zons: De kerstmarkt in Zons, gelegen in het historische centrum van de stad, biedt een traditionele ervaring met prachtig verlichte straten en kraampjes vol met ambachtelijke producten en lekkernijen. Laat je betoveren door de sfeer en ontdek unieke kerstcadeaus in deze pittoreske stad aan de Rijn.

De kerstmarkten van Nordrhein-Westfalen bieden een unieke en betoverende ervaring die je zeker in de kerstsfeer brengt. Plan je bezoek, dompel je onder in de festiviteiten en laat je meeslepen door de magie van de Weihnachtsmärkte in deze prachtige deelstaat.