Kerstmarkten in Duitsland

Saksen

Kerstmarkt Dresden (Afbeelding van Tonda Tran via Pixabay)

Saksen, gelegen in het oosten van Duitsland, is een prachtige regio die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en indrukwekkende architectuur. Tijdens de kerstperiode komen de steden tot leven met sfeervolle kerstmarkten. Hier zijn zes kerstmarkten in Saksen die je niet mag missen:

  1. Dresdner Striezelmarkt: De Dresdner Striezelmarkt is een van de oudste kerstmarkten van Duitsland en trekt jaarlijks bezoekers uit de hele wereld. Laat je betoveren door de feestelijke sfeer, prachtige verlichting en unieke handgemaakte cadeaus. Ontdek meer over de kerstmarkten in Dresden hier.
  1. Leipziger Weihnachtsmarkt: De Leipziger Weihnachtsmarkt, gelegen in het hart van Leipzig, is een must-visit tijdens de feestdagen. Bewonder de prachtig versierde kraampjes, proef lokale lekkernijen en geniet van de feestelijke ambiance.
  1. Chemnitzer Weihnachtsmarkt: De Chemnitzer Weihnachtsmarkt biedt een sfeervolle en gezellige kerstbeleving. Dwaal door de prachtig verlichte straten en ontdek een breed scala aan handgemaakte cadeaus, lokale specialiteiten en warme glühwein.
  1. Zwickauer Weihnachtsmarkt: De Zwickauer Weihnachtsmarkt, gelegen in de historische binnenstad van Zwickau, biedt een betoverende kerstsfeer. Geniet van de sfeervolle verlichting, prachtig versierde kraampjes en een scala aan ambachtelijke producten en lekkernijen.
  1. Weihnachtsmarkt Freiberg: De Weihnachtsmarkt Freiberg, gehouden in de charmante stad Freiberg, biedt een warme en gastvrije sfeer met sfeervolle verlichting en prachtig versierde kraampjes. Proef lokale lekkernijen, ontdek handgemaakte kerstcadeaus en geniet van de feestelijke ambiance.
  1. Weihnachtsmarkt Görlitz: De Weihnachtsmarkt Görlitz, gelegen in de pittoreske stad Görlitz, biedt een unieke en sfeervolle kerstbeleving. Wandel door de prachtig verlichte straten, ontdek een breed scala aan handgemaakte cadeaus en proef heerlijke lokale specialiteiten.

Bezoek deze magische kerstmarkten in Saksen en ervaar de unieke kerstsfeer die deze deelstaat te bieden heeft.