Kerstmarkten in Duitsland

Berlijn

Gendarmenmarkt Berlin (Afbeelding van RonPorter via Pixabay)

Ben je klaar om jezelf onder te dompelen in de magie van de kerstperiode? Laat je betoveren door de vele sfeervolle kerstmarkten in Berlin (Berlijn), de bruisende hoofdstad van Duitsland. Met zijn rijke geschiedenis en culturele diversiteit biedt Berlijn een breed scala aan Weihnachtsmärkte waar je kunt genieten van traditionele lekkernijen, unieke geschenken en een gezellige sfeer.

  1. Kerstmarkt op de Gendarmenmarkt: Begin je avontuur op de Gendarmenmarkt, een van de mooiste pleinen van Berlijn, waar de kerstmarkt wordt omlijst door de imposante Franse en Duitse Dom en het Konzerthaus. Dwaal langs de sfeervolle kraampjes en geniet van de geur van geroosterde amandelen, glühwein en versgebakken lebkuchen.

  2. Kerstmarkt bij Slot Charlottenburg: Breng een bezoek aan de sprookjesachtige kerstmarkt bij Slot Charlottenburg, waar het verlichte barokke kasteel een betoverende achtergrond biedt. Ontdek unieke geschenken en lokale lekkernijen bij de vele kraampjes, en geniet van de feestelijke sfeer die door het hele park heerst.

  3. Kerstmarkt op de Alexanderplatz: In het hart van Berlijn vind je de levendige kerstmarkt op de Alexanderplatz. Geniet van de feestelijke verlichting, het reuzenrad en de vele kraampjes met ambachtelijke producten en heerlijke lekkernijen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de nabijgelegen Weltzeituhr en de beroemde Fernsehturm.

  4. Kerstmarkt op de Potsdamer Platz: De kerstmarkt op de Potsdamer Platz biedt een moderne twist aan de traditionele Weihnachtsmarkt. Naast het ontdekken van unieke geschenken en het proeven van lokale specialiteiten, kun je hier ook genieten van een schaatsbaan en een rodelbaan voor extra winterpret.

  5. Spandauer Weihnachtsmarkt in de Altstadt: Bezoek ook de levendige Spandauer Weihnachtsmarkt in de historische Altstadt van Spandau, een wijk in Berlijn. Deze kerstmarkt staat jaarlijks garant voor een kleurrijk en gevarieerd programma. Door de jaren heen heeft de markt een internationaal karakter gekregen, met kunst en originele geschenken uit alle hoeken van de wereld, zoals parfums uit het Midden-Oosten, Poolse kerstversieringen en kleding van Peruaanse alpacawol. Het aanbod aan lekkernijen is even divers, wat zorgt voor een unieke en smakelijke ervaring.
  6. Lucia kerstmarkt in de Kulturbrauerei: Last but not least, bezoek de Lucia kerstmarkt in de Kulturbrauerei, een voormalige bierbrouwerij in de levendige wijk Prenzlauer Berg. Deze Scandinavisch geïnspireerde markt biedt een unieke ervaring met traditionele Noord-Europese gerechten, live muziek en ambachtelijke producten.

Laat je betoveren door de magie van de kerstmarkten van Berlijn en ervaar de feestelijke sfeer die deze bruisende stad te bieden heeft. Plan je bezoek en dompel je onder in de festiviteiten van de vele Weihnachtsmärkte die Berlijn rijk is.