Kerstmarkten in Duitsland

Düsseldorf

Kerstmarkt am Kö-Bogen (Afbeelding van Michael Gaida via Pixabay)

Betoverende kerstmarkten in Düsseldorf: een feestelijke winterervaring in deze bruisende stad

Düsseldorf, een levendige en moderne stad gelegen aan de Rijn in Noordrijn-Westfalen, biedt een aantal sfeervolle kerstmarkten tijdens de wintermaanden. Verspreid over de stad, bieden deze markten een magische ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Als je op zoek bent naar een feestelijke winterbestemming, zijn de kerstmarkten van Düsseldorf zeker een bezoek waard.

De meest bekende kerstmarkt in Düsseldorf is de Weihnachtsmarkt op de Marktplatz, waar je wordt omringd door historische gebouwen, waaronder het oude stadhuis. Deze markt biedt een scala aan kraampjes met ambachtelijke producten, kerstdecoraties en heerlijke lekkernijen. Geniet van de feestelijke sfeer en de geur van glühwein, gebrande amandelen en versgebakken Lebkuchen die door de lucht zweeft.

Düsseldorf heeft echter meer te bieden dan alleen de Weihnachtsmarkt op de Marktplatz. Wandel door de sfeervol verlichte straten en pleinen van de stad en ontdek andere kerstmarkten, zoals de romantische Engelchenmarkt op de Heinrich-Heine-Platz of de schitterende markt langs de Königsallee. Elk van deze markten heeft zijn eigen unieke charme en biedt een scala aan handgemaakte producten en lokale lekkernijen.

Een van de hoogtepunten van de kerstmarkten in Düsseldorf is het proeven van de lokale specialiteiten, zoals de Düsseldorfer Senfrostbraten, een smaakvol gerecht met mosterd gemarineerd vlees. Dit heerlijke gerecht is perfect om van te genieten terwijl je langs de kraampjes wandelt en de feestelijke sfeer opsnuift.

De kerstmarkten van Düsseldorf bieden een onvergetelijke ervaring voor zowel lokale bezoekers als toeristen. Laat je betoveren door de feestelijke sfeer, ontdek unieke cadeaus en geniet van de heerlijke lokale specialiteiten terwijl je de winterse magie van deze bruisende Duitse stad ervaart.

Tip: Een prachtige kerstmarkt in de buurt van Düsseldorf is de kerstmarkt in Krefeld. Krefeld, een charmante stad op ongeveer 25 kilometer van Düsseldorf, staat bekend om zijn historische gebouwen en gezellige sfeer. Gedurende de kerstperiode wordt het stadscentrum omgetoverd tot een feestelijk winterwonderland, waar de sfeervolle kerstmarkt plaatsvindt. De Krefeld kerstmarkt bevindt zich in het hart van de stad, met de prachtige St. Dionysiuskerk op de achtergrond en biedt een gezellige en intieme sfeer om de kersttradities van de regio te ervaren.

Bezoekers kunnen genieten van lokale specialiteiten, zoals glühwein, Lebkuchen en handgemaakte ambachtelijke producten. De fonkelende verlichting, de prachtig versierde gevels en de feestelijke muziek zorgen ervoor dat de Krefeld kerstmarkt een unieke en onvergetelijke ervaring is. Als je een bezoek aan Düsseldorf plant, is het zeker de moeite waard om een uitstapje naar de Krefeld kerstmarkt te overwegen. Het is een ideale bestemming voor een dagtrip en biedt een betoverende, authentieke kerstervaring in een sfeervolle omgeving.

Openingsdagen

november/december 2023

Openingstijden

ma-zo nog niet bekend

 

Uitzonderingen

NN NN

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

* De genoemde informatie over openingstijden en toegangsprijzen is gebaseerd op de "Weihnachtsmark Düsseldorf". Houd er rekening mee dat andere kerstmarkten en evenementen in Düsseldorf mogelijk andere openingstijden en toegangsprijzen hanteren.

Kerstconcerten en evenementen in Düsseldorf

Vioolconcert (Afbeelding van Frauke Riether via Pixabay)

Tijdens de kerstperiode komt Düsseldorf tot leven met een scala aan kerstconcerten, evenementen en voorstellingen die de feestelijke sfeer in de stad versterken. Of je nu op zoek bent naar traditionele kerstmuziek, klassieke concerten of moderne optredens, er is voor elk wat wils in Düsseldorf.

Een populaire keuze voor kerstconcerten is de Johanneskirche, waar tijdens de adventsperiode een gevarieerd programma van kerstmuziek en klassieke concerten wordt geboden. Van traditionele kerstliederen tot uitvoeringen van beroemde orkesten en koren, de Johanneskirche is de perfecte locatie om in de kerststemming te komen.

Het Capitol Theater Düsseldorf biedt ook een aantal kerstvoorstellingen, variërend van klassieke balletten zoals De Notenkraker tot moderne theaterproducties en muzikale optredens. Deze voorstellingen dragen bij aan de feestelijke sfeer en bieden bezoekers een onvergetelijke culturele ervaring.

Naast concerten en voorstellingen zijn er tal van andere evenementen die de feestelijke sfeer in Düsseldorf versterken. Zo kun je bijvoorbeeld de kerstparade bijwonen, die door de straten van de stad trekt met versierde praalwagens, kostuums en live muziek. Ook zijn er speciale kerstworkshops en activiteiten voor kinderen in het Aquazoo Löbbecke Museum, waar jonge bezoekers kunnen leren over de geschiedenis van kerst en deelnemen aan creatieve workshops.

Kortom, de kerstperiode in Düsseldorf is gevuld met muziek, entertainment en festiviteiten die je zullen betoveren en je helemaal onderdompelen in de kerstsfeer. Mis de kans niet om deel te nemen aan deze unieke ervaringen en maak je bezoek aan Düsseldorf tijdens de kerstperiode nog specialer.

Reuzenrad in Düsseldorf (Afbeelding van Ilse Meister via Pixabay)

De Engelchenmarkt is een van de hoogtepunten van de feestelijke periode in Düsseldorf en een evenement dat je zeker niet mag missen. Deze sfeervolle kerstmarkt vindt plaats op de Heinrich-Heine-Platz, in het historische centrum van Düsseldorf. De markt wordt gekenmerkt door zijn prachtige witte houten paviljoens, versierd met engelenfiguren en fonkelende lichtjes.

Op de Engelchenmarkt vind je een breed scala aan kraampjes met ambachtelijke producten, kerstdecoraties en heerlijke lekkernijen. Geniet van de feestelijke sfeer en de geur van glühwein, gebrande amandelen en versgebakken Lebkuchen die door de lucht zweeft. Dit evenement is een unieke kans om de lokale cultuur en tradities van Düsseldorf te ervaren en om te genieten van een authentieke Duitse kerstmarkt. Zorg ervoor dat je dit feestelijke evenement toevoegt aan je reisplanning en laat je onderdompelen in de kerstsfeer van deze prachtige Duitse stad.

Naast de Engelchenmarkt zijn er verschillende andere thematische kerstmarkten die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Düsseldorf:

 1. Kö-Lichter-Markt
  Gelegen op de beroemde winkelstraat Königsallee, is de Kö-Lichter-Markt een feest van licht en kleur. Met de populaire Glühweinpyramide en hoogwaardige producten en gastronomische aanbiedingen bij de kraampjes, is dit de perfecte plek om te genieten van de prachtige lichtjes en de feestelijke sfeer.

 2. Märchenmarkt (Sprookjesmarkt)
  Op Schadowplatz vind je de betoverende Märchenmarkt, geïnspireerd door sprookjes en folklore. Kinderen kunnen zich vermaken met een scala aan activiteiten en attracties, terwijl volwassenen kunnen genieten van heerlijke lekkernijen en unieke geschenken.

 3. Handwerkermarkt (Ambachtsmarkt)
  Voor het stadhuis ligt de Handwerkermarkt, waar je getalenteerde ambachtslieden aan het werk kunt zien en hun creaties kunt bewonderen en kopen. Dit is een uitstekende gelegenheid om unieke en handgemaakte geschenken te vinden.

 4. Sternchenmarkt (Sterretjesmarkt)
  Aan het Stadtbrückchen vind je de sfeervolle Sternchenmarkt. Deze gezellige kerstmarkt biedt een breed scala aan ambachtelijke producten, kerstdecoraties en lekkernijen, en is een fantastische plek om te genieten van de feestelijke sfeer.

 5. Altstadtmarkt (Oude Stad Markt)
  Op de Flinger Straße bevindt zich de Altstadtmarkt, die een authentieke Duitse kerstmarktervaring biedt met een mix van traditionele kraampjes en lokale specialiteiten.

 6. Schadow-Markt
  Op de Schadowstraße vind je de Schadow-Markt, een levendige en feestelijke markt met een uitgebreid aanbod van eten, drinken en geschenken.

Breng tijdens je bezoek aan Düsseldorf zeker een bezoek aan deze sfeervolle thematische kerstmarkten om de lokale cultuur en tradities te ervaren en de feestelijke sfeer van deze prachtige Duitse stad te omarmen.

Vervoer naar en in Düsseldorf

Metro (U-Bahn) in Düsseldorf (Afbeelding van Michael Gaida via Pixabay)

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Düsseldorf te reizen, zowel vanuit de Randstad als vanuit andere delen van het land. Hier zijn enkele populaire opties:

 • 🚗 Auto
  Düsseldorf is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Vanuit de Randstad neem je de A1 richting Osnabrück, gevolgd door de A30 en de Duitse A3 richting Oberhausen en vervolgens de A52 richting Düsseldorf. De reistijd bedraagt ongeveer 2 tot 3 uur, afhankelijk van de vertreklocatie.

  Enkele afstanden zijn:

  Amsterdam - Düsseldorf: ongeveer 230 km
  Den Haag - Düsseldorf: ongeveer 240 km
  Eindhoven - Düsseldorf: ongeveer 115 km
  Groningen - Düsseldorf: ongeveer 280 km
  Maastricht - Düsseldorf: ongeveer 95 km
  Rotterdam - Düsseldorf: ongeveer 225 km
  Utrecht - Düsseldorf: ongeveer 185 km

  Houd er rekening mee dat de werkelijke afstanden en reistijden kunnen variëren, afhankelijk van de route en de verkeersomstandigheden. Het is altijd een goed idee om voor vertrek de meest recente verkeersinformatie en routebeschrijvingen te raadplegen.

 • 🚄 Trein: De trein is een comfortabele en milieuvriendelijke optie om naar Düsseldorf te reizen. Vanuit de Randstad kun je de Intercity naar Düsseldorf Hbf nemen, met een overstap in Venlo of Arnhem. De totale reistijd bedraagt ongeveer 2 tot 4 uur, afhankelijk van de vertreklocatie en overstaptijden.

 • 🚌 Bus: Verschillende busmaatschappijen, zoals FlixBus, bieden verbindingen tussen Nederlandse steden en Düsseldorf. Hoewel de reistijd langer kan zijn dan met de auto of de trein, zijn bustickets vaak voordeliger. De reistijd vanuit de Randstad naar Düsseldorf bedraagt ongeveer 4 tot 6 uur, afhankelijk van de route en het aantal tussenstops.

 • ✈️ Vliegtuig: Vliegen is een snellere optie, maar minder milieuvriendelijk. Je kunt vanaf Schiphol Airport (Amsterdam) naar Düsseldorf Airport vliegen, met een directe vlucht of een overstap. De totale reistijd, inclusief overstap, bedraagt ongeveer 1 tot 3 uur. Houd er rekening mee dat je nog extra tijd nodig hebt voor inchecken, beveiligingscontroles en reizen van en naar de luchthavens.

Overweeg bij het kiezen van je vervoersmiddel de kosten, reistijd, milieueffecten en het gemak van de verschillende opties.

Parkeren in Düsseldorf

Parkeergarage (Afbeelding van Michael Gaida via Pixabay)

🅿️ Parkeren in Düsseldorf: nuttige tips en informatie tijdens de kerstmarkten:

Parkeergarages Düsseldorf beschikt over meerdere parkeergarages in het stadscentrum waar je je auto veilig kunt stallen. Hoewel de tarieven per locatie kunnen verschillen, zijn de parkeerkosten doorgaans hoger in het centrum. Veel parkeergarages bieden real-time informatie over beschikbare parkeerplekken op hun website of via verkeersborden.

Park & Ride (P+R) Düsseldorf heeft een Park & Ride-systeem om verkeers- en parkeerproblemen in het stadscentrum te verminderen. Je kunt je auto achterlaten op een van de P+R-locaties aan de rand van de stad en vervolgens met het openbaar vervoer (bus of tram) naar het centrum reizen. P+R-locaties zijn doorgaans goedkoper dan parkeergarages in het centrum en soms zelfs gratis.

Straatparkeren Hoewel straatparkeren in sommige delen van Düsseldorf mogelijk is, kan dit beperkt en duur zijn, vooral in het centrum. Let op parkeerborden en -regels om boetes te voorkomen. In de meeste gevallen moet je bij een parkeerautomaat een parkeerticket aanschaffen en dit duidelijk zichtbaar op het dashboard van je auto plaatsen.

Gratis parkeren In enkele woonwijken buiten het stadscentrum kun je kosteloos parkeren. Houd er echter rekening mee dat het vinden van een gratis parkeerplaats tijdrovend kan zijn. Je moet mogelijk een stukje lopen of het openbaar vervoer nemen om het stadscentrum te bereiken.

Parkeren voor gehandicapten Düsseldorf biedt speciale parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Deze plaatsen zijn te herkennen aan het rolstoelsymbool en bevinden zich meestal dicht bij bezienswaardigheden, winkelcentra en openbaar vervoer. Om hier te mogen parkeren, moet je een geldige gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar achter de voorruit van je auto plaatsen.

Het is verstandig om vooraf je parkeeropties in Düsseldorf te onderzoeken en eventueel een parkeerplaats te reserveren in een parkeergarage om zeker te zijn van een plek. Houd er rekening mee dat het verkeer en parkeren tijdens de kerstmarkten drukker is dan normaal.

Openbaar vervoer

OV in Düsseldorf (Afbeelding van Michael Gaida via Pixabay)

Düsseldorf heeft een uitstekend openbaar vervoersnetwerk, waardoor het gemakkelijk en efficiënt is om de stad en haar bezienswaardigheden te verkennen. Met trams, bussen, U-Bahn (metro) en S-Bahn (tram) treinen die de hele stad en haar buitenwijken bedienen, is er altijd wel een vervoersmiddel in de buurt om je naar je bestemming te brengen.

Trams, bussen, U-Bahn en S-Bahn treinen vormen de kern van het openbaar vervoer in Düsseldorf. Ze zijn over het algemeen frequent en betrouwbaar, waardoor je snel en gemakkelijk door de stad kunt reizen. Kaartjes kunnen worden gekocht bij automaten op tram-, bus-, U-Bahn en S-Bahn stations, of bij sommige kiosken. Zorg ervoor dat je je kaartje valideert bij het betreden van de tram, bus, U-Bahn of S-Bahn trein om mogelijke boetes te voorkomen.

Als je van plan bent om tijdens je verblijf in Düsseldorf veel gebruik te maken van het openbaar vervoer, overweeg dan de aanschaf van een DüsseldorfCard. Deze kaart biedt onbeperkt reizen binnen de stad en kortingen op toegangsprijzen bij geselecteerde attracties. De DüsseldorfCard is beschikbaar voor verschillende tijdsperioden, variërend van 1 dag tot meerdere dagen, en kan worden gekocht bij toeristeninformatiepunten, automaten op stations of online.

Voor reizen naar omliggende steden en regio's is het regionale treinnetwerk (Regionalbahn RB en Regional-Express RE) een snelle en handige optie. Düsseldorf heeft verschillende treinstations, waarvan het belangrijkste station Düsseldorf Hauptbahnhof is. Vanuit dit station kun je verbindingen vinden naar andere grote steden in Duitsland, evenals naar bestemmingen in Nederland, België en Frankrijk.

In het centrum van Düsseldorf zijn de meeste bezienswaardigheden op loopafstand, maar het openbaar vervoer is een geweldige optie voor het verkennen van de buitenwijken en omliggende gebieden. Met een efficiënt en betrouwbaar openbaar vervoersysteem is het eenvoudig om alles wat Düsseldorf te bieden heeft te ontdekken en te genieten van je verblijf in deze levendige stad.

Oad - Winterreizen

Culturele bezienswaardigheden & Musea

Ständehaus K21 Kunstsammlung NRW (Afbeelding van Michael Gaida via Pixabay)

Naast sfeervolle kerstmarkten en uitstekende winkelmogelijkheden, biedt Düsseldorf ook een scala aan culturele bezienswaardigheden die je tijdens je bezoek niet mag missen. De stad heeft een mooie mix van historische monumenten, indrukwekkende musea en prachtige architectuur, die je een dieper inzicht geven in de geschiedenis, kunst en cultuur van Düsseldorf.

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Düsseldorf is de Sint-Lambertuskerk, een prachtige gotische kerk gelegen in de historische Altstadt. De kerk is niet alleen indrukwekkend vanwege zijn architectuur, maar herbergt ook tal van kunstwerken en biedt een panoramisch uitzicht op de stad vanaf de toren.

In de Altstadt, of oude stad, vind je schilderachtige geplaveide straatjes, historische gebouwen en gezellige pleinen zoals de Burgplatz en de Marktplatz. Een bezoek aan het indrukwekkende Schloss Benrath, een prachtig voorbeeld van barokke architectuur, mag zeker niet ontbreken tijdens je wandeling door de stad.

Voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis biedt Düsseldorf een breed scala aan bezienswaardigheden en activiteiten die je zullen fascineren en inspireren. Dus, neem de tijd om de rijke culturele erfenis van de stad te verkennen en maak van je bezoek aan Düsseldorf een onvergetelijke ervaring.

Düsseldorf is ook de thuisbasis van vele interessante musea. Enkele van de bekendste musea in Düsseldorf zijn:

 1. Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen
  Dit museum, verdeeld over drie locaties, is gewijd aan moderne en hedendaagse kunst. Hier vind je meesterwerken van kunstenaars als Picasso, Klee en Richter.
  https://www.kunstsammlung.de/
 2. Museum Kunstpalast
  Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie kunstwerken van de middeleeuwen tot de moderne tijd, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en fotografie.
  https://www.kunstpalast.de/
 3. NRW-Forum Düsseldorf
  Dit culturele centrum is gespecialiseerd in hedendaagse fotografie, mediakunst en design. Het organiseert regelmatig tentoonstellingen en evenementen.
  https://www.nrw-forum.de/
 4. Aquazoo Löbbecke Museum
  Dit unieke museum is een combinatie van een aquarium en een natuurhistorisch museum en biedt fascinerende inzichten in de diversiteit van het dierenrijk.
  https://www.duesseldorf.de/aquazoo
 5. Goethe-Museum
  Dit museum is gewijd aan het leven en werk van de beroemde Duitse schrijver Johann Wolfgang von Goethe. Het is gevestigd in een historisch gebouw in het Schloss Jägerhof.
  https://www.goethe-museum.de/

Naast deze musea zijn er nog veel meer gespecialiseerde en kleinere musea die je in Düsseldorf kunt bezoeken. Een dagje museumhoppen in Düsseldorf biedt voor elk wat wils en is een perfecte aanvulling op je bezoek aan de stad.

Tip: Bezoek de Carlsplatz-markt in het stadscentrum van Düsseldorf. Deze levendige markt biedt een breed scala aan verse producten, lokale specialiteiten en gastronomische lekkernijen. Het is een ideale plek om de lokale sfeer te proeven en wat heerlijke hapjes te scoren.

Door het verkennen van de diverse musea en culturele bezienswaardigheden van Düsseldorf, kun je een dieper inzicht krijgen in de rijke geschiedenis, kunst en cultuur van de stad. Dit maakt je bezoek aan Düsseldorf ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring.

Kerststol (Afbeelding van congerdesign via Pixabay)

Ontdek de smaken van Düsseldorf tijdens de kerstperiode! De sfeervolle kerstmarkten in de stad bieden niet alleen een geweldige ervaring, maar ook een culinaire reis door de lokale keuken. Geniet van heerlijke lekkernijen en drankjes die uniek zijn voor deze prachtige stad in West-Duitsland. Hier zijn enkele typische Düsseldorfer gerechten en drankjes die je zeker moet proberen tijdens je bezoek aan de kerstmarkten: 🎄🍺🧁

 1. Düsseldorfer Senfrostbraten
  Düsseldorfer Senfrostbraten is een traditioneel gerecht gemaakt van geroosterd varkensvlees, gemarineerd in een pittige mosterdsaus. Het is een heerlijke traktatie die perfect past bij een glas lokaal Altbier of glühwein.

 2. Reibekuchen
  Reibekuchen zijn knapperige aardappelpannenkoekjes die populair zijn op Duitse kerstmarkten, met name in Düsseldorf. Ze worden vaak geserveerd met appelmoes, zure room of gerookte zalm en zijn een smakelijke en vullende snack tijdens het verkennen van de kerstmarkten.

 3. Marzipan
  Marzipan is een zoete lekkernij gemaakt van amandelen en suiker, en het is populair in Düsseldorf tijdens de kerstperiode. Je kunt marzipan vinden in verschillende vormen en smaken, vaak versierd met kleurrijk glazuur of chocolade.

 4. Glühwein
  Glühwein is een traditionele warme wijn die populair is op Duitse kerstmarkten, ook in Düsseldorf. Het wordt gemaakt van rode wijn, verwarmd en geïnfuseerd met specerijen zoals kaneel, kruidnagel en steranijs, en vaak gezoet met suiker. Het is een heerlijk verwarmend drankje om van te genieten tijdens het verkennen van de kerstmarkten.

 5. Düsseldorfer Altbier
  Altbier is een lokaal bier dat traditioneel wordt gebrouwen in Düsseldorf en omgeving. Het is een donker, bovengistend bier met een rijke, moutige smaak. Probeer een glas Altbier bij een van de vele brouwerijen in de stad of op de kerstmarkt zelf.

 6. Feuerzangenbowle
  Feuerzangenbowle is een spectaculair warm drankje gemaakt van glühwein, rum en een in rum gedrenkte suikerkegel die boven de wijn wordt aangestoken. De vlammen smelten de suiker, die in de glühwein druppelt en een heerlijk zoet en kruidig drankje creëert. Het is een echte traktatie om te proberen op de Düsseldorfer kerstmarkten.

Deze gerechten en drankjes zijn typisch voor Düsseldorf en dragen bij aan de authentieke sfeer van de kerstmarkten in de stad. Proef en geniet van de unieke smaken van Düsseldorf tijdens de feestelijke periode!

Restaurants

Irish Pub (Afbeelding van Michael Gaida via Pixabay)

Düsseldorf is een stad met een rijke geschiedenis en prachtige architectuur, maar het biedt ook een verrassende culinaire ervaring voor fijnproevers. Met een verscheidenheid aan restaurants en cafés die zowel lokale specialiteiten als internationale gerechten serveren, biedt Düsseldorf voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar gezonde vegetarische opties, exotische smaken uit het Midden-Oosten of traditionele Duitse gerechten, in Düsseldorf vind je het allemaal. Dus als je deze historische stad bezoekt, zorg dan dat je tijd vrijmaakt om te genieten van de culinaire hoogtepunten die Düsseldorf te bieden heeft.

Hieronder vind je een selectie van enkele populaire eetgelegenheden in Düsseldorf:

 1. Schweine Janes
  Dit traditionele Duitse restaurant, gelegen in de Altstadt, biedt een uitgebreid menu met klassieke gerechten zoals Eisbein en Schnitzel, evenals een indrukwekkende bierkaart. Het gezellige interieur en de levendige sfeer maken het een favoriete plek voor zowel lokale bewoners als toeristen.
  https://www.schweinejanes.de/
 2. Brauerei Zum Schiffchen
  Als een van de oudste brouwerijen in Düsseldorf, biedt Brauerei Zum Schiffchen een authentieke ervaring met traditionele Duitse gerechten en lokaal gebrouwen Altbier. Het historische interieur en de uitstekende service zorgen voor een onvergetelijke culinaire ervaring.
  https://www.brauerei-zum-schiffchen.de/
 3. Casita Mexicana
  Voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken is Casita Mexicana een must-visit in Düsseldorf. Het restaurant serveert een breed scala aan authentieke Mexicaanse gerechten, zoals enchiladas en fajitas, evenals heerlijke cocktails in een kleurrijke en levendige omgeving.
  https://casitamexicana.de/
 4. Naniwa Noodles & Soups
  Dit populaire Japanse restaurant staat bekend om zijn heerlijke ramen en andere noedelgerechten. Met zijn moderne en minimalistische interieur is Naniwa Noodles & Soups een geweldige plek om te genieten van een smakelijke, hartverwarmende maaltijd.
  https://www.naniwa.de/
 5. Curry
  Curry is een moderne interpretatie van een traditionele Duitse curryworst-stand. Dit stijlvolle en informele eetcafé biedt een verscheidenheid aan curryworsten, frietjes en andere Duitse fastfoodfavorieten, evenals een selectie van bieren en frisdranken.
  https://www.curry-deutschland.de/
 6. Pizzeria Romantica
  Gelegen in het hart van de stad, biedt Pizzeria Romantica een breed scala aan Italiaanse gerechten, waaronder pizza's, pasta's en salades. De ontspannen sfeer en de vriendelijke service maken het een uitstekende keuze voor een informele maaltijd met vrienden of familie.
  https://romanticaduesseldorf.de/

Overnachten in Düsseldorf: Vind de perfecte plek om te verblijven

Medienhafen (Afbeelding van Hoagy Peterman via Pixabay)

Düsseldorf, een stad met een levendige cultuur en een bruisend nachtleven, is een populaire bestemming voor zowel toeristen als zakenreizigers. De stad biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, variërend van budgetvriendelijke hostels tot luxe vijfsterrenhotels. In dit artikel delen we enkele tips en aanbevelingen om je te helpen de perfecte plek te vinden om te overnachten in Düsseldorf.

 1. Kies de juiste locatie: De locatie van je accommodatie is essentieel voor een aangenaam verblijf in Düsseldorf. Als je dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Königsallee en de historische Altstadt, wilt verblijven, kijk dan naar hotels in de binnenstad. Voor een meer ontspannen sfeer, overweeg dan accommodaties in wijken zoals Pempelfort of Oberkassel, die bekend staan om hun trendy cafés, boetieks en kunstgalerijen.
 2. Bepaal je budget: Düsseldorf biedt accommodaties voor elk budget. Backpackers en budgetreizigers kunnen kiezen uit een aantal betaalbare hostels, zoals Backpackers Düsseldorf. Voor een middenklasse budget zijn er tal van drie- en viersterrenhotels beschikbaar, zoals Hotel Indigo Düsseldorf - Victoriaplatz of NH Düsseldorf City. Als je op zoek bent naar luxe, overweeg dan vijfsterrenhotels zoals Hotel Kö59 Düsseldorf of Breidenbacher Hof.
 3. Bekijk de voorzieningen: Zorg ervoor dat je de voorzieningen van het hotel controleert voordat je boekt. Sommige accommodaties bieden gratis ontbijt, Wi-Fi en toegang tot fitnessfaciliteiten, terwijl andere extra kosten in rekening kunnen brengen. Kijk ook of er parkeergelegenheid beschikbaar is, vooral als je met de auto komt.
 4. Lees beoordelingen: Het lezen van beoordelingen van andere gasten kan je een goed idee geven van wat je kunt verwachten tijdens je verblijf. Websites zoals Booking.com en TripAdvisor bieden waardevolle informatie over de kwaliteit van de kamers, de klantenservice en de algehele sfeer van het hotel.
 5. Boek op tijd: Düsseldorf is een populaire bestemming, vooral tijdens evenementen zoals de kerstmarkten en het Düsseldorfer Jazz Rally. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren boekt om de beste deals en beschikbaarheid te garanderen.

Na een lange dag sightseeing en genieten van alles wat Düsseldorf te bieden heeft, is er niets beter dan terugkeren naar een comfortabele en gastvrije accommodatie. Of je nu op zoek bent naar een budgetvriendelijk hostel of een luxueus vijfsterrenhotel, Düsseldorf heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om je overnachting te combineren met een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants in de stad.

Winkelen in Düsseldorf: Ontdek de beste winkelstraten en winkelcentra

Shopping (Afbeelding van Michael Gaida via Pixabay)

Düsseldorf staat niet alleen bekend om zijn bruisende cultuur en moderne architectuur, maar ook om zijn gevarieerde winkelaanbod. In deze stijlvolle stad vind je zowel luxe winkelstraten als sfeervolle boetiekjes in gezellige straten, waardoor het de ideale bestemming is voor zowel een weekendje winkelen als een ontspannen dagje uit.

De bekendste winkelstraat in Düsseldorf is de Königsallee, of kortweg 'Kö'. Deze elegante, met bomen omzoomde boulevard biedt een breed scala aan winkels, van exclusieve internationale merken tot charmante, lokale boetieks. De Königsallee loopt parallel aan de oever van de rivier de Düssel en is omgeven door andere populaire winkelstraten zoals de Schadowstraße en de Flinger Straße, die bekend staan om hun warenhuizen, zoals Galeria Karstadt Kaufhof.

Voor een overdekte winkelervaring kun je terecht in het Schadow Arkaden, gelegen in het hart van de stad. Dit moderne winkelcentrum biedt meer dan 60 winkels, waaronder bekende merken, boetieks en eetgelegenheden. Een andere optie is het Sevens Center, gelegen nabij de Königsallee. Dit winkelcentrum heeft een verscheidenheid aan mode-, elektronica- en gastronomiewinkels.

Tijdens je winkelavontuur in Düsseldorf mag je zeker niet de charmante wijk Carlstadt vergeten, waar je unieke boetieks, antiekwinkels en ambachtelijke winkels zult ontdekken. Deze kleine winkeltjes zijn ideaal om bijzondere cadeaus en souvenirs te vinden die je nergens anders tegenkomt. De Carlsplatz, een historische marktplaats, is ook een bezoek waard, met zijn kramen die verse producten, delicatessen en lokale specialiteiten aanbieden.

Kortom, winkelen in Düsseldorf is een ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan de stad. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste mode, lokale ambachten of unieke geschenken, je vindt het allemaal in deze prachtige Duitse stad.

Tips voor een bezoek aan Düsseldorf: Haal het beste uit je trip

Weihnachtsmarkt Düsseldorf (Afbeelding van Michael Gaida via Pixabay)

Düsseldorf, met zijn moderne architectuur, levendige cultuur en uitstekende winkelmogelijkheden, is een fantastische bestemming voor reizigers. Om je bezoek aan Düsseldorf zo aangenaam en onvergetelijk mogelijk te maken, hebben we enkele waardevolle tips voor je samengesteld.

 1. Stel een reisschema samen: Düsseldorf heeft tal van bezienswaardigheden en activiteiten te bieden, dus het is belangrijk om je bezoek goed te plannen.
 2. Maak een lijst van de attracties die je wilt zien en stel een route samen om je tijd efficiënt te besteden en niets te missen.
 3. Bezoek buiten de piekuren: Düsseldorf kan druk zijn, vooral tijdens het weekend en tijdens speciale evenementen. Overweeg om de stad tijdens de week te bezoeken, wanneer het minder druk is en je meer ruimte hebt om van de sfeer te genieten.
 4. Kies voor comfortabele schoenen: Düsseldorf is het beste te voet te verkennen, dus zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt. Dit maakt het gemakkelijker om een hele dag op pad te zijn en alle bezienswaardigheden te bezoeken.
 5. Houd rekening met het weer: Het weer in Düsseldorf kan variabel zijn, afhankelijk van het seizoen. Neem passende kleding mee, zoals een regenjas of warme truien, om voorbereid te zijn op verschillende weersomstandigheden.
 6. Maak gebruik van het openbaar vervoer: Düsseldorf beschikt over een efficiënt openbaar vervoersnetwerk, waardoor het eenvoudig is om de stad en de omliggende gebieden te verkennen. Overweeg het aanschaffen van een DüsseldorfCard voor onbeperkt reizen en kortingen op toegangsprijzen bij geselecteerde attracties.
 7. Proef lokale gerechten: Düsseldorf staat bekend om zijn heerlijke regionale gerechten. Zorg ervoor dat je enkele lokale specialiteiten probeert, zoals Altbier of Rheinischer Sauerbraten. Bezoek traditionele restaurants of gezellige cafés om van de lokale smaken te genieten.
 8. Leer een paar woorden Duits: Hoewel veel mensen in Düsseldorf Engels spreken, kan het leren van een paar basiswoorden en zinnen in het Duits je helpen om je meer verbonden te voelen met de lokale cultuur. Bovendien zullen de inwoners het op prijs stellen als je moeite doet om hun taal te spreken.

Met deze tips ben je goed voorbereid op een onvergetelijk bezoek aan Düsseldorf. Geniet van de prachtige bezienswaardigheden, de levendige sfeer en de warme gastvrijheid van deze bijzondere stad.

Geweldige ervaringen & Prost

Schloss Benrath (Afbeelding van trixtammy via Pixabay)

Wij wensen je een fantastische tijd tijdens je bezoek aan het bruisende Düsseldorf. Ontdek de indrukwekkende architectuur, geniet van de culturele evenementen en proef de heerlijke lokale gerechten. Maak onvergetelijke herinneringen terwijl je je onderdompelt in de dynamiek van deze bijzondere Duitse stad.

Als ultieme tip voor een bezoek aan Düsseldorf, raden we je aan om je reis tijdens de weekdagen te plannen, wanneer het minder druk is. Zo kun je in alle rust de sfeer opsnuiven, de lokale specialiteiten proeven en de unieke bezienswaardigheden van de stad verkennen.

En een extra tip: Mocht je even willen ontsnappen aan de drukte van de stad, breng dan zeker een bezoek aan het Kasteel & Park Benrath in het zuiden van Düsseldorf. Dit prachtige kasteel en park is een perfecte plek om tot rust te komen na een dag vol sightseeing en evenementen in de stad. Wandel door de rustige tuinen, bewonder de historische gebouwen en geniet van het adembenemende uitzicht op het omliggende landschap.

Vergeet niet om je goed voor te bereiden op het weer en neem de tijd om de diverse attracties en evenementen in de stad te ontdekken. Veel plezier, een fijne reis en een onvergetelijke tijd in het bruisende Düsseldorf!