Kerstmarkten in Duitsland

Thüringen

Weihnachtsmarkt Erfurt (Afbeelding van Uwe Driesel via Pixabay)

Thüringen, gelegen in het hart van Duitsland, biedt een unieke mix van geschiedenis, cultuur en natuur. Tijdens de kerstperiode veranderen de steden en dorpen in sfeervolle kerstparadijzen met gezellige kerstmarkten die je niet mag missen. Hier zijn zes kerstmarkten in Thüringen die je moet bezoeken:

  1. Weihnachtsmarkt Erfurt: Erfurt, de hoofdstad van Thüringen, biedt een prachtige kerstmarkt in het historische stadscentrum. Wandel door de sfeervol verlichte straten en bewonder de kraampjes vol ambachtelijke producten, terwijl je geniet van heerlijke glühwein en lokale lekkernijen.
  1. Weimarer Weihnachtsmarkt: De Weimarer Weihnachtsmarkt is gelegen in de schilderachtige stad Weimar, bekend om zijn rijke culturele erfgoed. Geniet van de feestelijke sfeer, ontdek handgemaakte cadeaus en proef heerlijke lokale specialiteiten.
  1. Jenaer Weihnachtsmarkt: In de universiteitsstad Jena vind je een gezellige kerstmarkt met een levendige sfeer. Bewonder de prachtige verlichting, ontdek een breed scala aan ambachtelijke producten en trakteer jezelf op heerlijke lokale lekkernijen.
  1. Weihnachtsmarkt Eisenach: De Weihnachtsmarkt Eisenach, gelegen in de historische stad Eisenach, is een betoverende kerstbestemming. Wandel door de feestelijk verlichte straten, proef lokale lekkernijen en ontdek handgemaakte kerstcadeaus en ambachtelijke producten.
  1. Weihnachtsmarkt Gera: De Weihnachtsmarkt Gera biedt een gezellige en feestelijke kerstervaring in de charmante stad Gera. Ontdek prachtig versierde kraampjes, proef heerlijke lokale specialiteiten en geniet van de warme en gastvrije sfeer.
  1. Weihnachtsmarkt Gotha: De Weihnachtsmarkt Gotha, gelegen in de historische stad Gotha, biedt een unieke en sfeervolle kerstbeleving. Bewonder de prachtig verlichte straten, ontdek een breed scala aan handgemaakte cadeaus en proef de heerlijke lokale specialiteiten.

Bezoek deze betoverende kerstmarkten in Thüringen en ervaar de unieke kerstsfeer die deze deelstaat te bieden heeft.