Kerstmarkten in Duitsland

Hessen

Frankfurter Weihnachtsmarkt (Afbeelding van Chris Spencer-Payne via Pixabay)

Hessen is de thuisbasis van enkele van de meest betoverende kerstmarkten in Duitsland, waar je kunt genieten van traditionele lekkernijen, glühwein en unieke kerstcadeaus. Hier zijn zes kerstmarkten die je niet mag missen in Hessen:

  1. Frankfurter Weihnachtsmarkt: De Frankfurter Weihnachtsmarkt is een van de oudste en grootste kerstmarkten in Duitsland. Geniet van de feestelijke sfeer, proef lokale specialiteiten zoals apfelwein en bethmännchen en bewonder de prachtige kerstboom op de Römerberg.
  1. Kasseler Märchenweihnachtsmarkt: De Kasseler Märchenweihnachtsmarkt is geïnspireerd op de sprookjes van de gebroeders Grimm en biedt een magische beleving voor jong en oud. Ontdek de sprookjesachtige kraampjes, geniet van de unieke sfeer en neem deel aan de vele activiteiten voor kinderen.
  1. Wiesbadener Sternschnuppenmarkt: De Wiesbadener Sternschnuppenmarkt is een sfeervolle kerstmarkt op het Schlossplatz in Wiesbaden. De prachtige verlichting, de historische omgeving en de unieke kraampjes zorgen voor een onvergetelijke kerstervaring.
  1. Darmstädter Weihnachtsmarkt: De Darmstädter Weihnachtsmarkt vindt plaats in het historische centrum van Darmstadt en biedt een gezellige en traditionele kerstsfeer. Geniet van de lokale specialiteiten, koop unieke cadeaus en bewonder de prachtige kerstverlichting.
  1. Fuldaer Weihnachtsmarkt: De Fuldaer Weihnachtsmarkt is gelegen op het schilderachtige Domplatz, omringd door historische gebouwen. Proef heerlijke lekkernijen, bewonder het vakmanschap van de lokale ambachtslieden en geniet van het betoverende uitzicht op het barokke paleis.
  1. Marburger Weihnachtsmarkt: De Marburger Weihnachtsmarkt wordt gehouden in de historische binnenstad van Marburg en biedt een charmante en gezellige kerstsfeer. Wandel door de smalle straatjes, geniet van de prachtige vakwerkhuizen en ontdek unieke cadeaus in de vele kraampjes.

Bezoek tijdens je verblijf in Hessen zeker een van deze betoverende kerstmarkten en dompel jezelf onder in de ultieme kerstsfeer.