Kerstmarkten in Duitsland

Bremen

Kerstmarkt Bremen (Afbeelding van Iris Hamelmann via Pixabay)

Trek je warme jas aan en dompel je onder in de feestelijke sfeer van de kerstmarkten in de deelstaat Bremen. Deze historische Hanzestad biedt een betoverende achtergrond voor sfeervolle Weihnachtsmärkte, waar je kunt genieten van traditionele lekkernijen, unieke geschenken kunt vinden en je helemaal kunt laten meeslepen door de gezelligheid van de feestdagen.

  1. Bremer Weihnachtsmarkt: Begin je kerstmarktavontuur op de Bremer Weihnachtsmarkt, gelegen in het hart van de stad. Deze historische markt biedt meer dan 170 feestelijk versierde kraampjes, waar je kunt genieten van lokale specialiteiten zoals Bremer Kluten en glühwein. Bewonder ook de prachtige architectuur van het stadhuis en de St. Petri Dom.

  2. Schlachte-Zauber: Wandel langs de oevers van de Weser en ontdek de Schlachte-Zauber, een sfeervolle kerstmarkt met een maritiem thema. Slenter langs de houten kraampjes die historische ambachten en lokale producten aanbieden, terwijl je geniet van de geur van vers gerookte vis en warme wafels.

  3. Lloyd Passage: Laat je betoveren door de kerstmarkt in de Lloyd Passage, een overdekt winkelcentrum in Bremen. Hier vind je een breed scala aan geschenken en delicatessen, evenals een gezellige sfeer en prachtige feestverlichting.

  4. Gezellige Weihnachtsmarkt bij de Waterfront: De Waterfront is een van de populairste winkelbestemmingen in Bremen, en vooral tijdens de kerstperiode is het een geliefde plek om inkopen te doen. Wat is er nu beter dan na een geslaagde winkeldag een wandeling te maken over de kerstmarkt? Precies daarvoor is de Weihnachtsmarkt bij de Waterfront opgericht. Elk jaar wordt er direct voor de ingang van het winkelcentrum een kleine, maar fijne kerstmarkt opgebouwd. Voordat je naar huis gaat, kun je nog genieten van een verwarmende glühwein of een alcoholvrij alternatief en je buik vullen met heerlijke kerstlekkernijen.
  5. Findorff Winterdorf: Breng een bezoek aan het Findorff Winterdorf, een intieme en gezellige kerstmarkt in de Findorff-wijk van Bremen. Geniet van live muziek, lekker eten en een warme sfeer, terwijl je unieke handgemaakte cadeaus en lokale specialiteiten ontdekt.

  6. Betoverende Weihnachtsmarkt in Bremerhaven: Laat je betoveren door de Weihnachtsmarkt in Bremerhaven, waar de geur van appels, kaneel en dennen de lucht vult. De voetgangerszone is feestelijk versierd met lichtjes en nodigt uit tot een sfeervolle wandeling, terwijl je geniet van de gezellige kraampjes met warme dranken en diverse lekkernijen. Vind bijzondere cadeaus voor familie en vrienden, bewonder de sprookjesfiguren en luister naar de verhalen die worden verteld. Ambachtelijke kunstenaars bieden liefdevol handgemaakte items aan. Stap in het reuzenrad en geniet van een adembenemend uitzicht over de kerstwereld en de stad. Vergeet niet te genieten van de fascinerende lichtshows op deze sfeervolle kerstmarkt.

De kerstmarkten in de deelstaat Bremen bieden een authentieke en sfeervolle ervaring die je zeker in de kerststemming zal brengen. Plan je bezoek en dompel je onder in de feestelijke sfeer van deze prachtige Hanzestad.